BELLA CIAO + JAUME ARNELLA + CARLES BELDA al Teatre Conservatori de Manresa el setembre de 2017

Van actuar al Teatre Conservatori de Manresa

ROT va actuar al d'ARREL per la Fira Mediterrània de Manresa

GIPSY KROKETS QUARTET van actuar d'ARREL per la Fira Mediterrània de Manresa

BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA AL D'ARREL DE MANRESA. CONCERT FESTA BALKANICA

BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA AL D'ARREL DE MANRESA DISSABTE 11 DE GENER A LES 7 DE LA TARDA

EL GRUP VALENCIÀ FOLKIFESTA HA ACTUAT A D'ARREL EL 9 DE NOVEMBRE PER LA FIRA MEDITERRÀNIA

UNA NIT DE GLOSA PER RECORDAR, PER LA FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA 2012

XAVI MURCIA HA ACTUAT A D'ARREL

UNS DEL GRUP DE FOLK VAN ACTUAR AL D'ARREL

LES VIOLILES HAN ACTUAT AL D'ARREL DURANT LA FIRA MEDITERANIA

Presentada la programació de HUMUS MEDITERRANI 2019, dins de la FIRA MEDITERÂNIA DE MANRESA

L’Humus Mediterrani 2019 programa més concerts i manté les propostes de ball a la plaça Europa

En la seva setena edició, el cicle continua enriquint l’activitat de la Fira Mediterrània amb vuit concerts molt propers a l’arrel tradicional

L’Humus continuarà fent els tres concerts-ball a la plaça Europa el divendres, per tercer any consecutiu. El dissabte oferirà 5 concerts a l’Espai Omnium, que en aquesta edició seran de taquilla inversa.

L’Humus Mediterrani és la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional. Iniciativa de D’Arrel, programarà set concerts entre divendres 11 i dissabte 12 d’octubre. Tal com ha fet els darrers anys, l’Humus portarà la seva programació de concerts-ball de divendres a la plaça Europa, perquè obre la programació a l’espai públic i guanya en espai físic per als balladors que hi assisteixin. La resta de concerts, les cinc propostes de dissabte, es continuaran fent a l’Espai Òmnium (al carrer Sobrerroca 38 de Manresa), local d’Òmnium Cultural a Manresa.

L’Humus Mediterrania és una iniciativa que complementa l’oferta oficial de la Fira amb una selecció de grups emergents de l’escena folk catalana. La programació de l’Humus Mediterrani vol donar a conèixer les persones o grups que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i els alumnes de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans, en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

L’equip que organitza l’Humus està satisfet per la qualitat de les propostes presentades i seleccionades i la diversitat en estils, instruments i registres. Al llarg d’aquest 7 anys, l’Humus Mediterrani haurà ofert 54 concerts d’artistes diferents. D’Arrel ofereix des del 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a la capital del Bages.

Cal destacar també la participació de músics manresans o bagencs en dos dels grups participants. En concret als grups Volat i Berta Sala.

Els concerts de l’Humus 2019:

Divendres 11 d’octubre, a les 21:00 h. a la plaça Europa

BALL’AL KOR és un duo musical creat a Barcelona que busca fer una fusió entre la música tradicional europea y la riquesa de la sonoritat africana. Amb recorreguts diferents,  s’uneixen diverses tradicions per donar vida a aquest  projecte on el ball és el component principal. Acordió diatònic y Kora, participen en aquesta  proposta musical que pretén, d’una forma contemporània, donar una nova sonoritat a les tradicions sonores del ball.

Aquest és  un projecte que demostra la força y la riquesa de la interculturalitat. Per una banda, Vicente Camelo, amb un fons de música tradicional portuguesa i europea en el seu acordió diatònic i per l’altra, Olek Ulasiuk con les seves arrels poloneses y la immersió a la música tradicional mandinga amb kora.

Ball’Al Kor ha guanyat el premi Robert Pellicer 2019 al millor grup emergent de ball folk d’enguany. Un concurs que es fa a la ciutat de Girona organitzat per l’associació QRambla amb la col·laboració de  Aula Tradi de Salt, el Centre Artesà Tradicionarius i D’Arrel.

Divendres 11 d’octubre, a les 22:15h  a la pl. Europa.

DOS. Aquest duo nascut el 2016 des de la inquietud per conèixer i explorar els ritmes tradicionals de dansa, centre europeus (bal-folk) i peninsulars.

Partint de l‘aprenentatge  de la tradició, Pedro Bartolomé y Esther Sánchez, dos músics amb uan trajectòria important fan un repertori de temes ballables, la mayoría de composició pròpia. Las masurques, valsos, chapelloises, bourrés y altres danses europees sonen al concert junt amb les jotes, charros y seguidilles típics del folklore castellà.

Els instruments principals que apareixen en escena són la guitarra i el violí de cinc cordes però també  escoltarem temes amb veu, xarango, pandero quadrat de Peñaparda, culleres i altres percussions ibèriques. El 2017 graven el seu primer disc, titulat “PERPETUUM MOBILE”, que han presentat per tota la geografia espanyola i també en festivals a Portugal,  França i Suíssa.
Divendres 11 d’octubre, a la plaça Europa, a les 23:30h.

MAGARÍ. És un duet de música tradicional gestat al Pirineu Català, entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Aquesta formació vinculada a la música i la cultura pirinenques prepara un treball discogràfic al voltant de les diferents danses que es ballen actualment en el panorama de la música tradicional del Pirineu i el sud d’Europa.

Inspirats en les músiques de ball que sonaven temps enrere a les places dels pobles pirinencs el repertori conté els temes d’arrel tradicional i composicions pròpies encofrades segons les estructures originals de les diferents danses que permeten oferir un espectacle en format concert ball en el qual hi trobareu  pasdobles, masurques, xotis, cercles, rondeus, xampanyes…

Magarí el formen Ivan Garriga: violí i Liv Hallum: acordió diatònic

Dissabte 12 d’octubre, a les 18:00h. Espai Omnium.

LIA SAMPAI. Lia Sampai, acompanyada del guitarrista Adrià Pagès, ens porta La fada ignorant, el seu primer treball. Cançons que ens arriben de la mà d’una guitarra i un calaix de vivències que es tornen veu. Senzillesa i intimitat són els ingredients bàsics de Sampai, desitjosa de tornar a les arrels i a l’autenticitat. La seva és una cançó purament mediterrània i neix a la vora del riu Ebre. Barreja d’accents segons el dictat de la musa conformen un univers de puresa i nostàlgia.

De família originària de les Terres de l’Ebre, les seves cançons ens transporten a l’origen de la identitat i a l’escència de les petites coses. Varietats occidental i oriental del català conformen el seu conjunt de cançons pròpies. Una proposta intimista i senzilla que pretén emocionar un públic divers.

Dissabte 12 d’octubre, a les 19:30h. Espai Òmnium.

TECUM TERRA. El Tecum Terra és un duet que va néixer l’any 2017.
Una senzilla tarda una músic i una ballarina es van unir per una part, amb la música tradicional i popular i per un altre la dansa contemporània i el teatre físic creant així una experiència visual i sensorial de totes aquelles vivències i emocions passades.

Arrel de la mateixa passió per les arts escèniques i la bona avinentesa entre les dues artistes, van decidir preparar un repertori fidel a la música d’arrel.

Amb aquest repertori i sempre obert a diferents propostes, Tecum Terra ofereix concerts amb l’objectiu de mantenir viva la nostra cultura popular, acompanyada d’un toc contemporani i fer sentir a l’espectador en un entorn pròxim  i de caliu.

Dissabte 12 d’octubre, a les 21:00h. Espai Òmnium.

BERTA SALA. Berta Sala, manresana graduada enguany al Conservatori del Liceu de Barcelona, i que ha participat en diferents grups de música popular com Companyia Torreta, presenta el seu projecte de música pròpia a quartet. Cançons originals que beuen de les melodies populars, trobant la mescla de ritmes mediterranis i llatins, així com espais per a la improvisació

Dissabte 12 d’octubre, a les 22:30h. Espai Òmnium.

VOLAT. Aquest projecte musical neix de les ganes de crear música folk original per ser escoltada i ballada. Concretament ens centrem en la música tradicional del sud d’Europa; jotes, valsos, masurques, xampanyes, tarantel·les, cercles circassians, reels,…

Aquest projecte neix de tres músics que fa bastants anys que estan analitzant, tocant y creant música tradicional, i ara ens ofereixen aquesta proposta com a resultat d’aquesta experiència.

Volat el composen : Arnau Barrios; violí, guitarra, percussió, Ferran Barrios: acordió cromàtic, piano i  percussió, i Xavier Soler: guitarra

Dissabte 12 d’octubre, a les 23:45h. Espai Òmnium.

 COI ELS MONTGRONS.

COI els Montgrons, té varis significats. COI, la C de Cobla, la O d’Orquestra i la I d’internacional. Tot i que també podria ser: Coi! Expressió catalana de  sorpresa i sobre exaltació que et provoca un fet, objecte o situació. Doncs els 4 o 6 músics de la Bisbal d’Empordà volen fer-te oblidar els mals amb els seus ritmes de taverna i havanera més aviat picantona, de tots els temes tradicionals hagut i per haver, com la Bella Lola, o els Dekrèptis passant per l’Estaca de Lluís Llach.

Podreu divertir-vos amb la cançó popular en versions de taverna. COI els Montgrons està format per :  Noel Bateria Albert Such Guitarra i veu Jordi Gasull Acordió i veu Lidia Domingo Contrabaix i cors.

Els concerts-ball de divendres a la plaça Europa seran gratuïts, i els de dissabte a l’Espai Omnium seran de taquilla inversa. Tot ells són organitzats per D’Arrel, l’equip de programació de música folk de Favets i Tremedos S.L.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

 
 
previous next