BELLA CIAO + JAUME ARNELLA + CARLES BELDA al Teatre Conservatori de Manresa el setembre de 2017

Van actuar al Teatre Conservatori de Manresa

ROT va actuar al d'ARREL per la Fira Mediterrània de Manresa

GIPSY KROKETS QUARTET van actuar d'ARREL per la Fira Mediterrània de Manresa

BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA AL D'ARREL DE MANRESA. CONCERT FESTA BALKANICA

BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA AL D'ARREL DE MANRESA DISSABTE 11 DE GENER A LES 7 DE LA TARDA

EL GRUP VALENCIÀ FOLKIFESTA HA ACTUAT A D'ARREL EL 9 DE NOVEMBRE PER LA FIRA MEDITERRÀNIA

UNA NIT DE GLOSA PER RECORDAR, PER LA FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA 2012

XAVI MURCIA HA ACTUAT A D'ARREL

UNS DEL GRUP DE FOLK VAN ACTUAR AL D'ARREL

LES VIOLILES HAN ACTUAT AL D'ARREL DURANT LA FIRA MEDITERANIA

L’HUMUS MEDITERRANI 2018 ja té programa. Serà els dies 5 i 6 d’octubre, a la Fira Mediterrània de Manresa

L’Humus Mediterrani torna a sortir al carrer portant les propostes de ball a la plaça Europa

En la seva sisena edició, el cicle continua enriquint l’activitat de la Fira Mediterrània amb set concerts molt propers a l’arrel tradicional

 L’Humus continuarà fent els tres concerts-ball a la plaça Europa el divendres, després de l’èxit de l’any passat. El dissabte els concerts seran a l’Espai Omnium.

L’Humus Mediterrani és la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional. Iniciativa de D’Arrel, programarà set concerts entre divendres 5 i dissabte 6 d’octubre. Tal com va fer l’any passat, l’Humus portarà la seva programació de concert-ball de divendres a la plaça Europa, obrint la programació a l’espai públic i guanyant en espai físic per als balladors que hi assisteixin. La resta de concerts, les quatre propostes de dissabte, es continuaran fent com l’any passat a l’Espai Òmnium (al carrer Sobrerroca 38 de Manresa), local d’Òmnium Cultural a Manresa.

L’Humus Mediterrania és una iniciativa que complementa l’oferta oficial de la Fira amb una selecció de grups emergents de l’escena folk catalana. La programació de l’Humus Mediterrani vol donar a conèixer les persones o grups que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i els alumnes de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans, en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

L’equip que organitza l’Humus destaca la qualitat de les propostes presentades i seleccionades i la diversitat en estils, instruments i registres. Al llarg d’aquest 6 anys, l’Humus Mediterrani haurà ofert 47 concerts d’artistes diferents. D’Arrel ofereix des del 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a la capital del Bages.

Cal destacar també la participació de músics manresans o bagencs en tres dels grups participants. En concret a La Coixinera, Tàntals i Electrogralla.

Els concerts de l’Humus 2018:

Divendres 5 d’octubre, a les 21:00 h. a la plaça Europa

BALLAVEU Aquest duet va néixer a recer del Centre Artesà Tradicionàrius (Barcelona) d’on son mestres de dansa i cançó tradicional des de fa més de 10 anys.

Amb el primer disc sota el braç (“Flors i violes”) han trepitjat la majoria de festivals de dansa i cançó tradicional de casa i de l’estranger (França, Itàlia, Occitània, Escòcia,…).

Ballaveu redescobreix les arrels profundes del cançoner tradicional i fa una nova proposta del seu treball sobre les cançons per ballar presentant el repertori també en format concert, per major lluïment de les harmonies i la polifonia tradicional.
Les seves veus juguen, s’enllacen, es persegueixen, dialoguen i interpreten el cançoner català, de nord a sud i d’est a oest.  Una proposta, que us fara emocionar.
Ballaveu està format per Patri Garcia: veu i percussions tradicionals, i Xavier Rota: veu, guitarra i percussions tradicionals

La Patri i el Xavier també participaran posant veu i ballant en cançons del concert FOK que Kepa Junkera presenta diumenge 7 d’octubre a la programació oficial de la Fira Mediterrània de Manresa.

Divendres 5 d’octubre, a les 22:15h  a la pl. Europa.

BAUMA. Bauma basa el seu treball en les músiques de ball folc de tot Europa i de l’arc mediterrani. El grup ofereix diferents estils de concert adaptats a les necessitats, ja sigui per escoltar o per a ballar i fer gresca en un festival o fira. Una ruta imaginària per països europeus que va acompanyada d’alguna llegenda, de la presentació dels diferents instruments i la seva procedència. I també s’ensenyen a ballar diferents danses (especialment col·lectives però també de parella) de les melodies que fan sonar.

Els components de Bauma, dos nois i quatre noies, arriben al grup havent coincidit tots ells a Kaval, grup de música barroca irlandesa. Incorporen una instrumentació no massa habitual: Concertina, banjo irlandès, bodhràn, gralla, acordió diatònic, low whistle, flauta travessera i d’altres com mandolina, guitarra, violí, flautes de bec… Instruments que es van combinant. Tenen un llarg recorregut, i des de l’any 2000 han fet centenars de concerts per tot el territori.

Divendres 5 d’octubre, a la plaça Europa, a les 23:30h.

LA COIXINERA. Ès un grup de música folk nascut a Mataró l’any 2001, caracteritzat per la combinació de melodies tradicionals amb sonoritats i ritmes propers al rock. Amb els anys ha esdevingut un dels principals referents del folk català. Amb el subtítol de Companyia de Saraus, la Coixinera ha publicat diversos enregistraments, el darrer : “Sons de Festa”,  editat per la Casa de la Música Popular de Mataró.

La Coixinera està composta per Fèlix Jurado a la Tarota, gralla i coixinera (sac de gemecs); Jaume Punsola a la guitarra; Oriol López a la bateria; Alba Logan a la gralla, viola i coixinera; Enric Punsola al baix i Dani Àlvarez a l’acoirdió diatònic, flabiol i tamborí.

Dissabte 6 d’octubre, a les 18:00h. Espai Omnium.

QUIRZE I MARC EGEA. En Marc i en Quirze Egea presenten un directe especial. Pare i fill es troben a l’escenari i reviuen “La ploma de perdiu”, cançons tradicionals per recordar i rememorar, amb alguna composició pròpia instrumental, interpretades amb veu, viola de roda i tenora. Un concert amb un toc especial.

Marc Egea hi participa amb viola de roda, flabiol i veu, amb una amplia experiència com a intèrpret, professor i compositor. Ha enregistrat més d’una trentena de discos tant en solitari com en diverses bandes i per a diversos artistes. Compositor d’obres per a cobla, banda simfònica, música de cambra, cor, música electrònica, etc.

Quirze Egea toca la tenora, i participa a l’Orquestra de Joves Intèrprets de l’Escola Folk del Pirineu i ha col·laborat en concerts del projecte “Matèria del temps” de Jordi Molina

Dissabte 6 d’octubre, a les 20:00h. Espai Òmnium.

 LA JUEVA DE TORTOSA. El personatge de La Jueva de Tortosa neix amb l’objectiu de donar a conèixer i viure el call jueu de Tortosa mitjançant els cants dels jueus medievals i la teatralització. Les seves actuacions s’han ampliat als calls de Falset ,Tarragona,… Més endavant crea el primer espectacle “Recordant Hanuka, amb la Jueva de Tortosa”, on el personatge actua amb acompanyament musical de guitarra i percussió, porta i adapta l’espectacle a escenaris d’altres poblacions. Ha enregistrat el seu primer disc titulat Mem.

Pili Cugat, juntament amb el músic Carlos Lupprian, que l’acompanyarà a la guitarra, han iniciat un treball de recuperació de les cançons dels jueus catalans.

Dissabte 6 d’octubre, a les 22:00h. Espai Òmnium.

 TÀNTALS. És el símbol de viatge i d’obertura al món, descobrint així altres cultures, pobles i músiques. Es tracta doncs d’un viatge sonor a través de la música popular, on mitjançant la interpretació de cançons, ens apropen a diferents indrets de la mediterrània i d’arreu del món, amb una barreja estilística influenciada també per la música clàssica, la popular, el jazz i la improvisació lliure, en un concert sobretot instrumental.
Cinc músics que creen un pont de diàleg musical entre llengües, territoris i cultures, de manera que ens ofereixen una evolució de la música tradicional (tant catalana com mediterrània).

Dissabte 6 d’octubre, a les 23:30h. Espai Òmnium.

ELECTROGRALLA.  Roger Andorrà (mestre, músic, musicòleg i compositor sallentí) parteix d’una sola gralla connectada a uns pedals electrònics (mescla i transformació sonora) per presentar aquest nou projecte que porta l’herència de la gralla vuitcentista cap a la música actual.
Gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tonades de l’imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i entren de ple al segle XXI sense complexos. És així com es genera un espai sonor inèdit, s’obre una finestra entre la música d’arrel i la contemporània, i s’aconsegueix una textura identitària i original.

ELECTROGRALLA és un projecte trencador, sorprenent, impactant.

Tots els concerts són gratuïts, i organitzats per D’Arrel, l’equip de programació de música folk de Favets i Tremedos S.L.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

 
 
previous next